Purple Night 2023

Purple Night 2023 – PSOF ry 25 vuotta
Tribute to Whitesnake, Black Sabbath Dio era: Live Evil
and Deep Purple

Perjantaina 3.2.2023 Purple Night tekee kunniaa sekä itselleen, että Whitesnakelle ja Dio-kauden Black Sabbathille, unohtamatta yhdistyksen johtobändiä Deep Purplea, jolloin vietetään yhdistyksen 25-vuotisjuhlia.

Perfect Strangers of Finland PSOF ry aloitti tapahtumien järjestämisen vuonna 2008, jolloin vietettiin yhdistyksen 10-vuotisjuhlia. Tähän mennessä on järjestetty yhdeksän tapahtumaa, vuosina 2008, 2009, 2011,2012, 2015 ja 2016 Tavastia klubilla ja Virgin Oil Co:ssa vuosina 2013 ja 2014, sekä 2018, jolloin vietimme 20-vuotisjuhlaamme Kulttuuriareena Gloriassa. Nyt järjestettävän 25-vuotisjuhlan kunniaksi meillä on mahtava juhlapaikka Helsingissä – On the Rocks -, jossa voimme yhdessä Deep Purplen ja sen sukupuun musiikin ystävien kanssa juhlistaa neljännes vuosisadan olemassa oloamme. Deep Purplen sukupuu on laaja, ja siihen kuuluvat myös Whitesnake ja Black Sabbath. . PSOF ry on perustettu Helsingissä vuonna 1998 edistämään ja kunnioittamaan Deep Purplen ja sen sukupuun musiikkia, ja on Deep Purplen managementin hyväksymä ainoa virallinen Deep Purple-yhdistys (fanklubi) Suomessa. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää Deep Purple -yhtyeen musiikin harrastusta Suomessa. Deep Purplen ohella annamme tilaa myös muille laajaan DP-sukupuuhun kuuluville bändeille ja projekteille, kuten Whitesnake, Black Sabbath, Rainbow, Blackmore’s Night, Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Graham Bonnet, Doogie White ym. Sukupuuhun katsomme kuuluviksi emobändin Deep Purplen lisäksi kaikkien Deep Purplessa soittaneiden muusikoiden muut bändit ja projektit. Eli oikeastaan voidaan jo puhua ”Deep Purple –viidakosta”. Emobändi Deep Purple ja sen sukupuun jäsenet suhtautuvat meihin erittäin positiivisesti, niinpä olemme päässeet tapaamaan heitä useamman kerran näiden kaikkien vuosien aikana.

Yhdistyksellä on kaikkina näinä vuosina ollut punaisena lankana tarjota esiintymismahdollisuudet lukuisalle määrälle enemmän tai vähemmän ammatikseen soittaville muusikoille ja muusikonaluille. Kaiken kaikkiaan vuosien varrella tapahtumissa on esiintynyt toista sataa artistia. Muutamia nimekkäämpiä mainitaksemme ovat esim. Doogie White (ex. Rainbow-solisti), Nikolo Kotzev (mm. Joe Lynn Turner), Johnnie Bolin, Anssi Kela, Timo Kotipelto, Tipe Johnsson, Erja Lyytinen, Mikko Rintanen, Jukka ”Jay” Lewis ja paljon lahjakkaita muusikoita. Lisäksi oman yhdistyksemme muusikoita ovat esiintyneet tapahtumissamme runsain joukoin. Muusikkokaarti on ollut aina erinomaista tasoa ja teemojen kautta on ollut mahdollisuus tuoda ohjelmistoon myös vähemmän tunnettua tuotantoa. Tapahtumissa on ollut useita teemoja, kuten 10 Perfect Women, In Rock, Rainbow All Night Long, Who Do We Think We Are, Old-New-Borrowed and Blue, Ritchie Blackmore 70-v ja Tommy Bolinin aikakauden musiikkia, jolloin Tommyn veli Johnnie saapui USA:sta esiintymään tapahtumassa. . Ensimmäinen Purple Night-tapahtuma oli samalla yhdistyksemme 10 vuotisjuhla. 20-vuotisjuhlassamme ”From the Beginning to Infinity” kunnioitimme Deep Purplen 50-vuotista elämäntyötä käymällä läpi koko heidän musiikkituotantoaan, eli ilta oli tavallaan maraton Deep Purple-viidakossa, ja samalla kurkistimme heidän viidakossa olevaan helmiarkkuun. . Kaikkien näiden vuosien aikana on ollut ilo huomata, miten tärkeä Deep Purple-sukupuun musiikki on niin monelle muusikolle ja musiikin harrastajalle, tai on ainakin ollut jossain vaiheessa tärkeä. . PSOF on nyt saavuttanut merkittävän merkkipaalun, jolloin tapana on katsoa taaksepäin ja muistella menneitä. Tänä vuonna yhdistyksemme perustamisen 25-vuotisjuhlan kunniaksisaamme illan aikana nauttia Whitesnaken ja Dion aikaisesta Black Sabbathin musiikista, ja tietenkin Deep Purplen musiikista.

Whitesnaken musiikkia tulkitsee pitkän matkan rokin ammattilainen Joe Doakes, joka toimi mm. vuoden 2009 Purple Night-tapahtuman housebändinä kymmenelle upealle naissolistille. Joe Doakesia voidaan pitää oikeastaan ainoana Suomessa toimivasta Whitesnake-coverbändinä, joka nyt tekee odotetun comebackin monen vuoden tauon jälkeen. Solistina on monelle tuttu Pasi Rantanen, bassossa Jarkko Ahonen, kitarassa Sami Virtanen ja rummuissa Tommi Manninen

Spiritus Sabbathi on yksi PSOF-jäsenen Janne Lavirannan luotsaamista projekteista, ja tällä kertaa he tulkitsevat Dion aikaista Black Sabbathin tuotantoa, juhlistamalla ”Live Evil”-albumin 40-vuotista olemassa oloa. Solistina toimii Niko Rimbacher, bassossa Janne Laviranta, kitarassa Jim Heikkinen, rummuissa Janne Ojala ja koskettimissa Tero Taipale (linkki bändin erilliseen esittelyyn tulossa). Molemmat bändit tulkitsevat illan aikana lisäksi Deep Purplen musiikin hittejä ja helmiä, sekä Ian Gillanin että David Coverdalen ajoilta.

On the Rocks sijaitsee Helsingin keskustassa, Mikonkatu 15:ssa, aivan Rautatieaseman vieressä.
Lippuja tapahtumaan voi ostaa ennakkoon Tiketistä alkaen 15 € tai ovelta 18 €, mikäli lippuja jää
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: